Clinicare neemt momenteel zo'n 800 tot 1.000 testen per dag af en heeft hiermee de maximumcapaciteit bereikt.
Volledig scherm
Clinicare neemt momenteel zo'n 800 tot 1.000 testen per dag af en heeft hiermee de maximumcapaciteit bereikt. © Kristof Pieters

Lange wachtrijen aan ingang van vaccinatie- en testcentrum: “Verwarmde tent plaatsen en zoektocht naar nieuwe locatie om tests af te nemen”

BeverenHet vaccinatiecentrum, dat eerder verhuisde van de sporthal naar het oud gemeentehuis, krijgt af rekenen met vervelende wachtrijen. De gemeente heeft daarom beslist om een verwarmde tent te plaatsen aan de ingang. Er wordt ook gezocht naar een nieuwe locatie voor het testcentrum bij Clinicare. Daar zit men intussen al aan zo’n 800 tot 1.000 testen per dag.

 1. Fons wordt de nieuwe schrik van drugscriminelen en hij is broodnodig: cocaïnevangst verdubbeld op vijf jaar tijd
  Antwerpen/Beveren

  Fons wordt de nieuwe schrik van drugscrimi­ne­len en hij is broodnodig: cocaïne­vangst verdubbeld op vijf jaar tijd

  De douane heeft in 2021 zo’n 89,5 ton cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie van de FOD Financiën. Tegelijkertijd kondigde de douane aan 20 miljoen te investeren in scanners en in een nieuwe drugshond. “De Fons wordt de nieuwe schrik van drugscriminelen”, zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Kris Vansnick: “Na een veel te lange onderbreking kunnen we met Asterix Avo eindelijk nog eens een wedstrijd spelen”
  volleybal liga A

  Kris Vansnick: “Na een veel te lange onderbre­king kunnen we met Asterix Avo eindelijk nog eens een wedstrijd spelen”

  Anderhalve maand geleden speelde Asterix Avo zijn laatste wedstrijd. Op 27 november 2021 ging het team uit Beveren aan de slag voor de Belgische competitie en op 1 december was er nog een bekerwedstrijd. Daarna volgde de grote leegte, want ondertussen kwam de winterstop eraan en werden er twee ontmoetingen — tegen Antwerpen en Oostende — uitgesteld. Trainer-coach Kris Vansnick is blij dat zijn team eindelijk nog eens een match kan afwerken.