Centrummanager Erik Somers is blij dat De Meerminnen opnieuw alle baden mag openen voor de bezoekers.
Volledig scherm
Centrummanager Erik Somers is blij dat De Meerminnen opnieuw alle baden mag openen voor de bezoekers. © Kristof Pieters

LAGO De Meerminnen heropent na 8 maanden sluiting de deuren van subtropisch zwemparadijs: “Een stukje vakantiegevoel dichtbij huis”

BeverenSubtropische zwemparadijzen mogen na maar liefst acht maand sluiting eindelijk de deuren heropenen. Bij LAGO De Meerminnen in Beveren klinkt er een zucht van opluchting. “Hier hebben niet alleen wij maar ook de bezoekers enorm hard naar uitgekeken. Zeker met deze temperaturen snakken veel mensen naar een verfrissende plons.”

  1. REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. Eddy en Christiane, inwoners van het eerste uur: “In de blokken gaan wonen, dat was voor het leven”
    PREMIUM
    Sint-Niklaas

    REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. Eddy en Christiane, inwoners van het eerste uur: “In de blokken gaan wonen, dat was voor het leven”

    50 jaar geleden werden de appartementsgebouwen in het Fabiolapark, in de volksmond ook wel ‘de blokken van Amelinckx’ genoemd, gebouwd. Onze reporter ging er langs en sprak met enkele opmerkelijke inwoners. Vandaag: Eddy Moorthamer (74) en Christiane Tilleman (73), inwoners van het eerste uur. Op 1 juli 1970 trokken ze, van zodra het gebouw klaar was, in blok 2 in, als prille twintigers. Nu, als jonge zeventigers, hadden ze een leven zonder hun blokken niet eens kunnen voorstellen. Hun verhaal.