rv
Volledig scherm
© rv

Laatste prikdag op 7 oktober en dan sluit vaccinatiecentrum de deuren

Beveren/Kruibeke/ZwijndrechtIn het vaccinatiecentrum in de sporthal van Beveren zullen op 7 oktober de laatste coronavaccins worden toegediend. Daarna sluit het centrum en kan de sporthal weer ter beschikking worden gesteld van de sportverenigingen.

 1. ‘Koester Doel’ bewegwijzert erfgoed van Scheldedorp: “Hier is meer te zien dan enkel verkrotte huizen en graffiti”
  Doel

  ‘Koester Doel’ bewegwij­zert erfgoed van Schelde­dorp: “Hier is meer te zien dan enkel verkrotte huizen en graffiti”

  Doel is tot buiten onze landsgrenzen bekend als een spookdorp en heel wat toeristen komen er zich vergapen aan de leegstaande huizen en de vele graffiti. “Maar Doel heeft ook een rijke geschiedenis en heel wat erfgoed dat de moeite waard is”, klinkt het bij de erfgoedgemeenschap Doel & Polder. Met steun van de provincie is daarom het project ‘Koester Doel’ op gang getrapt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Explosieve relatie mondt uit in messteek: Partners allebei veroordeeld voor geweld op elkaar
  PREMIUM
  Beveren

  Explosieve relatie mondt uit in messteek: Partners allebei veroor­deeld voor geweld op elkaar

  Katrien D. (41) en Bjorn B. (38), jarenlang verwikkeld in een explosieve relatie waarbij ze regelmatig elkaar gewelddadig behandelden, zijn door de Dendermondse rechtbank allebei veroordeeld. D., die op zeker ogenblik in Beveren een mes in de borst van haar toenmalige vriend plofte, kreeg vijftien maanden voorwaardelijke celstraf. B. werd veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel. “Voor hetzelfde geld hadden we hier met een assisenzaak gezeten”, klonk het tijdens het proces.