Christa Maes, natuurcoördinator Hof ter Saksen, toont bezoekers hoe men het tijmbankje in vroegere eeuwen gebruikte.
Volledig scherm
PREMIUM
Christa Maes, natuurcoördinator Hof ter Saksen, toont bezoekers hoe men het tijmbankje in vroegere eeuwen gebruikte. © Kristof Pieters

Kruidentuin op binnenkoer Hof ter Saksen prikkelt alle zintuigen: “Vrouwen gingen vroeger zelfs op de tijmbank zitten voor een fris geurtje onderaan”

BeverenHet kasteeldomein Hof ter Saksen heeft er een nieuwe troef bij. Op de binnenkoer van het hoevegebouw werd een zintuigentuin geopend. Bezoekers mogen ze aanraken, ruiken en zelfs proeven. Goed nieuws is er ook voor de oranjerie. Een jaar na de verwoestende brand zal een aannemer deze week starten met de herstellingswerken.

  1. Kris Vansnick na zege van Asterix Avo: “In zo’n bekerwedstrijd tellen alleen de punten”
    Volleybal Liga A

    Kris Vansnick na zege van Asterix Avo: “In zo’n bekerwed­strijd tellen alleen de punten”

    Asterix Avo kreeg in de openingsset een serieuze verwittiging van Haasrode-Leuven tijdens deze eerste halve finale voor de Belgische beker. Met snelle omloopaanvallen, knap verdedigingswerk en strakke opslagen konden de bezoekers de eerste set afsnoepen van de thuisploeg. Het antwoord van het team van coach Vansnick was gespierd. Deze eerste bekerontmoeting eindigde in een zeer overtuigende 3-1-zege voor Asterix Avo.