An Gaublomme en Wim Van Leuven trokken met een aantal andere vrijwilligers deze week naar Chaudfontaine en stelden vast dat de mensen daar nog heel wat hulp kunnen gebruiken.
Volledig scherm
An Gaublomme en Wim Van Leuven trokken met een aantal andere vrijwilligers deze week naar Chaudfontaine en stelden vast dat de mensen daar nog heel wat hulp kunnen gebruiken. © rv

Koppel gaat dag mee puin ruimen in overstroomd gebied: “Mensen hebben onze hulp nu nodig, niet volgende week of volgende maand”

BeverenAn Gaublomme (41) en Wim Van Leuven (45) zijn deze week met een groep vrijwilligers puin gaan ruimen in het door overstroming getroffen Chaudfontaine. “We hadden ons zoals vele andere geregistreerd bij het Rode Kruis maar tot op vandaag hebben we nog geen oproep gekregen. Daarom hebben we zelf het initiatief genomen. En we zijn er met open armen ontvangen. De mensen daar hebben er onze hulp broodnodig en wel zo snel mogelijk.”

 1. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.