Bewoner Matthias Goossens is niet akkoord met de ingreep en kreeg intussen meer dan 600 handtekeningen bij elkaar via een online petitie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner Matthias Goossens is niet akkoord met de ingreep en kreeg intussen meer dan 600 handtekeningen bij elkaar via een online petitie. © Kristof Pieters

Knip in Pareinlaan blijft behouden ondanks 600 handtekeningen: “In het begin is er altijd weerstand tegen zulke ingrepen”

BeverenHet Bevers gemeentebestuur gaat de knip in de Pareinlaan niet ongedaan maken. Er werden meer dan 600 handtekeningen verzameld via een online petitie. Volgens initiatiefnemer Matthias Goossens worden de problemen gewoon verplaatst en dat vinden ook oppositiepartijen Vooruit en Vlaams Belang. Schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) vraagt geduld om aan de situatie te wennen.

  1. Buurtinformatienetwerken werden het voorbije jaar meer dan honderd keer ingezet voor inbraken en verdachte situaties
    Beveren/Sint-Gillis-Waas/Stekene

    Buurtinfor­ma­tie­net­wer­ken werden het voorbije jaar meer dan honderd keer ingezet voor inbraken en verdachte situaties

    Op vijf jaar tijd zijn er in de politiezone Waasland-Noord 31 buurtinformatienetwerken (BIN’s) opgestart. In 2022 werden die 113 keer ingezet voor een inbraak heterdaad of voor verdachte personen en voertuigen. Nico De Wert, oprichter van het eerste buurtinformatienetwerk in Meerdonk, is tevreden over het succes maar pleit ervoor om niet met een telefoonoproep te werken, maar met een tekstbericht zoals een sms of whatsapp.