Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Juwelen gestolen bij inbraak in Oud Arenberg

 1. Begraafplaats getroffen door blind vandalisme: “Met loodjesgeweer schoten ze op foto’s van overledenen en duwden ze grafzerken om”
  PREMIUM
  Kieldrecht

  Begraaf­plaats getroffen door blind vandalisme: “Met loodjesge­weer schoten ze op foto’s van overlede­nen en duwden ze grafzerken om”

  Er wordt geschokt gereageerd op vernielingen die zijn aangebracht op de begraafplaats van Kieldrecht. Onbekenden hebben een hele rij grafzerken van kloosterzusters omver geduwd. Bij het urnenveld werd dan weer met een loodjesgeweer geschoten op de porseleinen foto’s van de overledenen. Omwonenden denken te weten wie er achter de - overigens dure - beschadigingen zit.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 3. 70 jaar geleden zette bres in Scheldedijk Kallo onder water: “Veel ellende maar tegelijk ook golf van solidariteit”
  PREMIUM
  Kallo

  70 jaar geleden zette bres in Schelde­dijk Kallo onder water: “Veel ellende maar tegelijk ook golf van solidari­teit”

  In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werden de lage landen getroffen door één van de zwaarste stormen uit de geschiedenis. In Nederland vielen daarbij 1.800 doden, maar ook in ons land was er ellende. Grote delen van Kallo, Zwijndrecht en Melsele kwamen volledig blank te staan na een bres in de Scheldedijk. Precies 70 jaar later is de overstromingsramp nog niet vergeten.