Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Jarige kunstenaar Ludo Giels (90) verrast met expo met 90 van zijn werken

BeverenGerda Drieghe en Lut De Baere hadden afgelopen weekend een leuke verrassing in petto voor kunstenaar Ludo Giels. Naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag werd een overzichtstentoonstelling georganiseerd met 90 van zijn werken.

 1. Portret van Dean (4), de immer vrolijke kleuter: “Eén dag zat hij op deze school, maar hij had al beste maatjes”
  Play
  PREMIUM
  Verrebroek/Meerdonk

  Portret van Dean (4), de immer vrolijke kleuter: “Eén dag zat hij op deze school, maar hij had al beste maatjes”

  Ongeloof, afschuw en vooral enorm veel machteloosheid. Dat zijn de overheersende gevoelens bij iedereen die de kleine Dean Verberckmoes (4) heeft gekend. Buren, kennissen en school omschrijven hem als een kind dat vrolijk door het leven stapte. “Ik zie het ventje nog staan, altijd lachen en zwaaien.” Een kort leven, dat een abrupt einde kende toen Dave De Kock op de proppen kwam.
 2. Sint-Jorisinstituut test nieuwe schoolcomputers uit tijdens week afstandsonderwijs: “Pandemie of niet, dit is de toekomst”
  Bazel

  Sint-Jorisinsti­tuut test nieuwe schoolcom­pu­ters uit tijdens week afstandson­der­wijs: “Pandemie of niet, dit is de toekomst”

  Het Sint-Jorisinstituut in Bazel heeft omwille van het hoogt aantal besmettingen de deuren gesloten en is vandaag overgeschakeld op afstandsonderwijs. Eén klas zal de komende week het nieuw chromebookproject uittesten. Gefaseerd krijgen alle 850 leerlingen van de school een computer ter beschikking. “Zo kan er niemand meer uit de boot vallen tijdens een lockdown”, zegt directeur Karl Fievez.