Inge Brocken
Volledig scherm
PREMIUM
Inge Brocken © Kristof Pieters

Inge Brocken blikt tevreden terug op voorbije drie jaar als schepen: “Pittige periode maar ik heb toch een paar stenen kunnen verleggen”

BeverenInge Brocken (N-VA) heeft deze maand haar sjerp als schepen doorgegeven aan Laura Staut (CD&V). Van het politieke toneel verdwijnt ze echter niet. “Het zal nu iets meer achter de schermen zijn maar ik blijf zeker actief”, verzekert ze. Zo mag ze de gemeente blijven vertegenwoordigen in de handelaarsvereniging Aangenaam Winkelen.

 1. “Je oogst wat je zaait”: N-VA schepen excuseert zich voor misplaatste tweet over belaagde Marc Van Ranst

  “Je oogst wat je zaait”: N-VA schepen excuseert zich voor mis­plaatste tweet over belaagde Marc Van Ranst

  Bevers schepen Inge Brocken (N-VA) heeft zich verontschuldigd voor een tweet over viroloog Marc Van Ranst. “Je oogst wat je zaait” had ze geschreven bij een bericht over de man die Van Ranst afgelopen weekend belaagde in Mechelen en de Hitlergroet bracht. Volgens Brocken was het nooit haar bedoeling om het gebruik van geweld of nazistische symbolen te vergoelijken. Ze excuseerde zich intussen ook bij Marc Van Ranst zelf voor de uitspraak.
 2. Nieuwkomer in college Inge Brocken: “Die missverkiezingen hebben me veel bijgebracht”
  PREMIUM

  Nieuwkomer in college Inge Brocken: “Die missverkie­zin­gen hebben me veel bijge­bracht”

  Het Beverse schepencollege dat in januari van start is gegaan, heeft één nieuw gezicht en dat is de 40-jarige Inge Brocken (N-VA). Bij haar politieke debuut werd ze meteen beloond met een fraaie score en kreeg ze vervolgens ook een schepenzetel voor drie jaar. Schrik als nieuwkomer tussen een ploeg ervaren politici heeft ze niet. “Ik denk dat het ook voor het college een voordeel is als er mensen bijkomen met nieuwe en frisse ideeën.”