Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Inbraakpoging in Sint-Martenslaan

 1. Hertog van Arenberg brengt bezoek aan Prosperpolder: “Het doet pijn dat deze vruchtbare polder nu wordt teruggeven aan de Schelde”
  Kieldrecht

  Hertog van Arenberg brengt bezoek aan Prosperpol­der: “Het doet pijn dat deze vruchtbare polder nu wordt teruggeven aan de Schelde”

  Het gehucht Prosperpolder heeft hoog bezoek gekregen. Niemand minder dan hertog Leopold van Arenberg (65) hield er halt om de vroegere landerijen van de bekende adellijke familie te bezoeken. Het Huis Arenberg zorgde in de 18e en 19e eeuw voor de inpoldering van het gebied. Verschillende polders en boerderijen dragen nog altijd hun naam en in de parochiekerk staat nog altijd een stoel klaar voor de regerende hertog.
 1. Asbest vrijgekomen bij bouwwerken op school GTI: “Leerlingen blootgesteld maar gezondheidsrisico minimaal”
  Beveren

  Asbest vrijgeko­men bij bouwwerken op school GTI: “Leerlingen blootge­steld maar gezond­heids­ri­si­co minimaal”

  Bij bouwwerken aan het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) in Beveren is asbest vrijgekomen. Dat heeft het gemeentebestuur bekendgemaakt. De aannemer heeft niet altijd volgens het boekje gewerkt waardoor er asbestvezels verspreid zijn geraakt. Een aantal leerlingen en leerkrachten werd blootgesteld, maar volgens burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) is de kans op gezondheidsproblemen minimaal.
 2. Volwaardig complex Waaslandhaven-Oost verbetert bereikbaarheid van de Waaslandhaven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”
  Zwijndrecht/Beveren

  Volwaardig complex Waaslandha­ven-Oost verbetert bereikbaar­heid van de Waaslandha­ven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”

  Het Zwijndrechts deel van de Waaslandhaven beschikt voor het eerst in haar geschiedenis over een volwaardig op- en afrittencomplex. De nieuwe kluifrotonde aan Waaslandhaven-Oost, die deel uitmaakt van de Oosterweelwerken, is na twee jaar bouwen klaar. Dat is bijzonder goed nieuws voor de ruim 15.000 medewerkers die dagelijks in dat deel van het havengebied aan de slag zijn.