Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

IJspiste moet dagje deuren sluiten door stroompanne

BeverenDoor een combinatie van een stroompanne en de bijzonder zachte weersomstandigheden blijft de ijspiste op de Grote Markt in Beveren vandaag gesloten.

 1. HUIZENJACHT. Lotenhulle en Poeke, twee dorpen tussen Aalter en Deinze: “Weinig nieuwbouw, dus weinig aanbod”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Lotenhulle en Poeke, twee dorpen tussen Aalter en Deinze: “Weinig nieuwbouw, dus weinig aanbod”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Lotenhulle en Poeke, twee dorpen uit de fusiegemeente Aalter. Maar je moet veel geduld - of geluk - hebben, want het aanbod is er bijzonder beperkt. “Lotenhulle en Poeke zijn rustig gelegen dorpen waar weinig te koop komt”, zegt Stijn Mortier van Immo M-Project
  Lotenhulle, Poeke
 1. Hemelse gezangen uit oorlogsgebied: meisjeskoor uit Oekraïne te gast voor reeks benefietconcerten
  PREMIUM

  Hemelse gezangen uit oorlogsge­bied: meisjes­koor uit Oekraïne te gast voor reeks benefiet­con­cer­ten

  Een delegatie van 40 meisjes van het koor Lira en het bandoerista ensemble Zoryanitsa zijn enkele dagen te gast in het Waasland. Ze brengen in Sint-Niklaas en Kieldrecht enkele benefietconcerten ten voordele van de oorlogsslachtoffers in hun thuisland. Voor leerkracht Jan Creve was het een blij weerzien met de koorleiders. “Ze waren hier twintig jaar geleden al eens te gast en met de Broederschool hebben we meerdere keren een tegenbezoek gebracht.”
  Kieldrecht
 2. Bloemenhuis Van Hove viert 50-jarig bestaan: “Begonnen met een marktkraam en nu een tuincentrum van 15.000 vierkante meter”
  PREMIUM

  Bloemen­huis Van Hove viert 50-jarig bestaan: “Begonnen met een marktkraam en nu een tuincen­trum van 15.000 vierkante meter”

  Het is dit jaar precies een halve eeuw geleden dat Marcel Puynen en zijn vrouw Noëlla met een bloemenkraam op de wekelijkse markt gingen staan. Vandaag is de derde generatie actief bij Bloemenhuis Van Hove en is het marktkraam vervangen door een tuincentrum van 15.000 vierkante meter met 25 personeelsleden, eigen kwekerijen en zelfs een eigen tuinarchitect.
  Beveren