Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Huis van de Kerstman wordt opgefleurd met 700 kindertekeningen

BeverenNa de Sint-Martinuskerk vorig jaar is deze eindejaarsperiode het statige Huis Piers in de Vrasenestraat het canvas voor een fraaie videprojectie.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Explosievenhond Dary (13) krijgt militaire uitvaart in kazerne: “Het voelt alsof ik na 10 jaar mijn schaduw ben kwijtgeraakt”
  PREMIUM

  Explosie­ven­hond Dary (13) krijgt militaire uitvaart in kazerne: “Het voelt alsof ik na 10 jaar mijn schaduw ben kwijtge­raakt”

  Het 11 Bataljon Genie in Burcht heeft deze week afscheid genomen van Dary. De 13-jarige herdershond diende tien jaar in het leger om explosieven op te speuren. Dat deed hij samen met partner in crime Davy (47) uit Beveren, voor wie het een moeilijke dag werd. “Er is niemand die me beter kende dan Dary. Hij was de barometer voor mijn gemoedstoestand.”
  Beveren