De vervuiling werd vastgesteld bij de start van een nieuwe fase in het centrum van Melsele.
Volledig scherm
De vervuiling werd vastgesteld bij de start van een nieuwe fase in het centrum van Melsele. © Kristof Pieters

Heraanleg N70 tijdelijk stilgelegd door PFOS-vervuiling: “Bijkomende grondstalen nodig om vervuiling in kaart te brengen”

MelseleEen deel van de werken op de Grote Baan (N70) in Melsele is tijdelijk stilgelegd nadat er een licht verhoogde PFOS-concentratie in de bodem werd aangetroffen. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is het een voorzorgsmaatregel. Er is nu bijkomend onderzoek bevolen om in de vervuiling in kaart te brengen. Binnen twee weken wordt uitsluitsel verwacht.

  1. Toerisme Vlaanderen ontvangt sleutels getijdenmolen en Graventoren: “Troeven uitspelen bij bezoekers uit binnen- én buitenland”

    Toerisme Vlaanderen ontvangt sleutels getijdenmo­len en Gravento­ren: “Troeven uitspelen bij bezoekers uit binnen- én buitenland”

    Toerisme Vlaanderen heeft de sleutels in handen gekregen van de getijdenmolen en de Graventoren in Rupelmonde. Bedoeling is om op beide sites het verhaal van Mercator en van de Scheldevallei nog beter bekend te maken in binnen- en buitenland. “ Zowel de getijdenmolen als de Graventoren zijn symbolen van een tijdperk waarin Rupelmonde centraal stond in de handel met heel Vlaanderen, maar ook in de verdediging ervan”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
    Kruibeke