Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Haven evenaart record van voor pandemie maar kampt met tekort aan arbeidskrachten

BeverenOndanks wereldwijde verstoringen in de toeleveringsketen heeft de haven van Antwerpen in 2021 het recordjaar 2019 kunnen evenaren. Komend jaar zal volledig in het tekens staan van de fusie met de haven van Zeebrugge.

 1. Wisselmeerderheid binnen gemeenteraad van Zwijndrecht wil fusiegesprekken aanknopen: “Besturen is vooruitzien en financieel oogt toekomst niet rooskleurig”
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Wisselmeer­der­heid binnen gemeente­raad van Zwijn­drecht wil fusiege­sprek­ken aanknopen: “Besturen is vooruit­zien en financieel oogt toekomst niet rooskleu­rig”

  Er is een wisselmeerderheid gevonden in de gemeenteraad van Zwijndrecht om verkennende fusiegesprekken aan te knopen met de buurgemeenten. Oppositiepartij N-VA dient hierover op de zitting van volgende week een voorstel in. Bestuurspartijen CD&V en Vooruit bevestigen hun steun. “De inwoners krijgen de finale stem maar we moeten op z’n minst rond de tafel gaan zitten.”
 2. Invoering diftar zorgt voor verwarring in poldergemeenten: “Protest bij opstart valt snel stil als men voordeel inziet”
  Beveren/Kruibeke

  Invoering diftar zorgt voor verwarring in polderge­meen­ten: “Protest bij opstart valt snel stil als men voordeel inziet”

  De overschakeling van zakken naar containers voor het aanbieden van restafval is in Kieldrecht en Verrebroek deze maand niet rimpelloos verlopen. Heel wat inwoners bleven hardnekkig hun zakken buiten zetten. Volgens Ibogem werd er via sociale media verkeerde info verspreid. “De opstart zorgt altijd voor strubbelingen, maar in Kruibeke is de hoeveelheid restafval het voorbije jaar wel met 35 procent gedaald”, zegt voorzitter Jens De Wael.