De bergen zand werden na het incident met spelende scoutsjongeren afgedekt.
Volledig scherm
De bergen zand werden na het incident met spelende scoutsjongeren afgedekt. © rv

Grootste deel van PFOS-grond aan scoutslokaal slechts licht vervuild

KieldrechtEen groot deel van de met PFOS vervuilde grond in de sportzone Oud Arenberg in Kieldrecht zal herbruikt kunnen worden als aanvulgrond voor de kelderput van de nieuwe voetbaltribune. Een kleiner deel moet integraal worden afgevoerd voor verwerking.

 1. Ouders jeugdspelers KSVE Bazel in de bres voor zieke Ayoub (6): “Zijn leven in isolement is moeilijk. Hij doet niets liever dan ravotten met vrienden”
  PREMIUM
  Bazel/Temse

  Ouders jeugdspe­lers KSVE Bazel in de bres voor zieke Ayoub (6): “Zijn leven in isolement is moeilijk. Hij doet niets liever dan ravotten met vrienden”

  Enkele ouders van jeugdvoetballers bij KSVE Bazel organiseren dit weekend een benefiet voor Ayoub (6) uit Temse. Bij de jongen werd vorig jaar leukemie vastgesteld. Hierdoor leeft hij al maanden in isolement. “Met dit benefiet willen we zowel Ayoub als zijn ouders een hart onder de riem steken en hen financieel ook wat ruggensteun bieden”, klinkt het.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Verslagenheid bij Smet Rental na dodelijk ongeval met chauffeur Jeroen (40): “Gisteren nog samen op bedrijfsfeestje, nu zit iedereen in zak en as”
  PREMIUM
  Beveren/Destelbergen

  Verslagen­heid bij Smet Rental na dodelijk ongeval met chauffeur Jeroen (40): “Gisteren nog samen op bedrijfs­feest­je, nu zit iedereen in zak en as”

  De vrachtwagenchauffeur die donderdag om het leven kwam bij een ongeval op de E17 in Destelbergen werkte voor het bedrijf Smet Rental uit Beveren. De 40-jarige Jeroen Smet was met een machine op weg naar de firma toen hij tegen een truck op de pechstrook botste. “Een dramatische samenloop van omstandigheden”, zegt operational manager Steven Teirlinck, die hier een mooi portret schetst van de overleden chauffeur, vader van twee kinderen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Wim De Decker maakt zich met SK Beveren op voor thuismatch die er geen is: “Zou hallucinant zijn moesten we als enige op kunstgras moeten spelen”
  voetbal challenger pro league
  1

  Wim De Decker maakt zich met SK Beveren op voor thuismatch die er geen is: “Zou halluci­nant zijn moesten we als enige op kunstgras moeten spelen”

  SK Beveren geraakte zondagavond niet verder dan een 2-2-gelijkspel op bezoek bij de U23 van Standard. De Leeuwen keken zelfs het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan en dus had coach Wim De Decker achteraf een dubbel gevoel. Nu vrijdag kan hij met z’n team het een en ander rechtzetten in de uitwedstrijd tegen de beloften van KRC Genk... op de Freethiel.