De gerestaureerde Prosperhoeve kreeg een nieuw leven als belevingscentrum rond de geschiedenis van de polder.
Volledig scherm
De gerestaureerde Prosperhoeve kreeg een nieuw leven als belevingscentrum rond de geschiedenis van de polder. © Kristof Pieters

Gerestaureerde Prosperhoeve wint Wase Erfgoedprijs 2020

WaaslandDe fraaie restauratie van de maalderij van de Prosperhoeve in Prosperpolder heeft de Wase Erfgoedsprijs in de wacht gesleept. Het werd door een jury gekozen uit 23 genomineerde onroerend erfgoedprojecten. De herwaardering van het Hof de Fonteyne (Moerbeke) en Het Steenwerk en haar muntschat (Belsele) werden tot laureaat uitgeroepen.

 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. Nicky Hayen loodst Waasland-Beveren naar barrages: “Ze speelden met een groot hart, sommigen vielen er letterlijk bij neer”
  Voetbal 1A
  1

  Nicky Hayen loodst Waas­land-Beveren naar barrages: “Ze speelden met een groot hart, sommigen vielen er letterlijk bij neer”

  Waasland-Beveren lijkt opnieuw op weg om - tegen de verwachtingen in - toch in 1A te blijven. De Waaslanders hielden hun kansen gaaf door met 1-2 te winnen op bezoek bij OHL terwijl Moeskroen verloor bij Club Brugge. De zeventiende plaats zorgt ervoor dat barrages tegen Seraing uit 1B beslissend worden. Achteraf was de ontlading enorm bij het team van Nicky Hayen.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen