De gerestaureerde Prosperhoeve kreeg een nieuw leven als belevingscentrum rond de geschiedenis van de polder.
Volledig scherm
De gerestaureerde Prosperhoeve kreeg een nieuw leven als belevingscentrum rond de geschiedenis van de polder. © Kristof Pieters

Gerestaureerde Prosperhoeve wint Wase Erfgoedprijs 2020

WaaslandDe fraaie restauratie van de maalderij van de Prosperhoeve in Prosperpolder heeft de Wase Erfgoedsprijs in de wacht gesleept. Het werd door een jury gekozen uit 23 genomineerde onroerend erfgoedprojecten. De herwaardering van het Hof de Fonteyne (Moerbeke) en Het Steenwerk en haar muntschat (Belsele) werden tot laureaat uitgeroepen.

  1. Droogte en kevers doen Wase naaldbossen afsterven, zeven gemeentebesturen slaan handen in elkaar om probleem aan te pakken: “Op twee jaar tijd 75 voetbalvelden nieuw bos aanplanten”
    PREMIUM
    Waasland

    Droogte en kevers doen Wase naaldbos­sen afsterven, zeven gemeentebe­stu­ren slaan handen in elkaar om probleem aan te pakken: “Op twee jaar tijd 75 voetbalvel­den nieuw bos aanplanten”

    Door de steeds drogere zomers en een schorskeverplaag staan de naaldbossen in het Waasland enorm onder druk. Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord slaat de handen in elkaar met 7 gemeentebesturen om het probleem aan te pakken. “De komende twee jaar gaan we 75 voetbalvelden aan naaldbos omvormen tot groene en gezonde bossen.”