Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Gedenkplek tegen zinloos geweld uitgebreid met ‘regenboogbloemen’

BeverenDe gemeente Beveren heeft afgelopen week een gedenkplek ingericht op de plaats van de brutale moord op David Polfliet. De gedenkplaat werd eerder al geplaatst, maar intussen heeft de groendienst ook een bloemenperk aangelegd.

 1. Vitrine van kledingwinkel springt week na pensionering van uitbaters plots stuk: “Het heeft nog net lang genoeg stand gehouden”
  Beveren

  Vitrine van kledingwin­kel springt week na pensione­ring van uitbaters plots stuk: “Het heeft nog net lang genoeg stand gehouden”

  Een vreemde speling van het lot. In de Oude Zandstraat in Beveren is dinsdagvoormiddag een vitrineraam van Huis Weekers plots kapot gesprongen. Uitbaatster Lutgarde Weekers had pas vorige week definitief de deuren gesloten van haar kledingwinkel en dat na 44 jaar. De collega’s van haar echtgenoot Paul De Schepper kwamen ter plaatse om de glasscherven te ruimen. Ook hij werd amper een week geleden nog uitgezwaaid na 40 jaar dienst bij de brandweer.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Vlaanderen baadt in regenboogkleuren, toont scherm op Beverse Grote Markt: “Haat moet vervolgd worden”
  Beveren

  Vlaanderen baadt in regenboog­kleu­ren, toont scherm op Beverse Grote Markt: “Haat moet vervolgd worden”

  In verscheidene Vlaamse steden is zaterdagmiddag actie gevoerd tegen homohaat, discriminatie en zinloos geweld na de moord op de 42-jarige David een week geleden. De manifestaties waren op een groot scherm te zien op de Grote Markt van Beveren. Premier Alexander De Croo en een vertegenwoordiger van het koningshuis kwamen hun steun betuigen. Ook Fleur nam het woord. “Ik moet elke dag vechten voor mijn vrijheid en leef hierdoor in angst.”