Marleen en Luc tonen hun button met daarop een foto van hun gezicht.
Volledig scherm
Marleen en Luc tonen hun button met daarop een foto van hun gezicht. © Malumax

Fotowinkel geeft dragers mondmasker opnieuw een gezicht via button

Fotowinkel Malumax uit Melsele is gestart met het maken van buttons voor mensen die een mondmasker moeten dragen maar toch graag door hun omgeving herkend worden. “Ideaal voor al wie in de zorgsector of het onderwijs werkt”, zegt zaakvoerster Marleen Verbruggen.

 1. De coronacijfers in Beveren van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Beveren van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Beveren, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 195. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beveren op 398 te liggen. Omdat Beveren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Linda sluit na veertig jaar de deuren van haar buurtwinkel: “Enkel forfait moeten geven toen ik mijn teen had gebroken”
  PREMIUM
  Verrebroek

  Linda sluit na veertig jaar de deuren van haar buurtwin­kel: “Enkel forfait moeten geven toen ik mijn teen had gebroken”

  Verrebroek moet eind deze maand afscheid nemen van een ‘monument’ want de buurtwinkel Lardenoit sluit definitief de deuren. Uitbaatster Linda (64) stond maar liefst veertig jaar achter de toonbank. “Ik ga het contact met de klanten missen. Kinderen die hier destijds snoep kwamen kopen, staan hier nu met hun eigen kroost. Dat schept een band.”