Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Fokveedagcomité neemt hittemaatregelen: “Merendeel van dieren naar huis tegen middag”

BeverenMet tropische temperaturen boven de dertig graden wordt het dit weekend wel erg warm. Het Fokveedagcomité heeft alvast extra hittemaatregelen genomen. “We willen immers dat het zowel voor mens als dier een aangename dag wordt”, zegt voorzitter Geert Verhelst.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Bouw nieuw voetbalstadion uit de startblokken, maar PFAS-vervuiling strooit roet in het eten: “Onder saneringsnorm, maar we gaan grond niet hergebruiken”
  Kieldrecht

  Bouw nieuw voetbalsta­di­on uit de startblok­ken, maar PFAS-vervuiling strooit roet in het eten: “Onder sanerings­norm, maar we gaan grond niet hergebrui­ken”

  Aan Oud Arenberg is een aannemer in opdracht van de gemeente gestart met de bouw van het nieuwe voetbalstadion voor KSK Kieldrecht. Uit analyse van de afgegraven grond blijkt dat er een beperkte PFAS-vervuiling is. Hoewel de bodemsaneringsnorm niet wordt gehaald, is wel beslist om de grond niet te hergebruiken. De vertraging voor de werken zal beperkt blijven.