Jan Verhavert en Geert Verstraeten met een wit spandoek op de plaats waar vorige week de 67-jarige Paul Soetens om het leven kwam.
Volledig scherm
Jan Verhavert en Geert Verstraeten met een wit spandoek op de plaats waar vorige week de 67-jarige Paul Soetens om het leven kwam. © Kristof Pieters

Fietsersbond vraagt conflictvrije lichtenregeling na dodelijk fietsongeval: “Maar een fietsbrug is de enige goede oplossing”

Melsele/KalloLeden van de Fietsersbond hebben woensdagmiddag actie gevoerd op het viaduct over de E34 in Kallo. Op die plek kwam vorige week een 67-jarige man om het leven. De Fietsersbond wijst al jaren op het gevaar en vraagt een conflictvrije lichtenregeling in afwachting van een volledig vrijstaande fietsbrug als definitieve oplossing. “Al wie dit voorstel steunt, vragen we om een wit lintje aan de brug te hangen”, zegt woordvoerder Jan Verhavert.

 1. Leonardo Bertone en Waasland-Beveren knokken zich naar punt in het Astridpark: “Liepen ons te pletter”
  VOETBAL 1A

  Leonardo Bertone en Waas­land-Beveren knokken zich naar punt in het Astridpark: “Liepen ons te pletter”

  Waasland-Beveren tankte vrijdagavond het nodige vertrouwen. De Leeuwen haalden - vooral dankzij een stevige organisatie én een beresterke Nordin Jackers - een onverhoopt punt op Anderlecht. Centrale middenvelder Leonardo Bertone (26) liep zich met z'n ploegmaats een ongeluk en sleepte zo het 0-0-gelijkspel uit de brand. De Zwitser was achteraf dan ook zichtbaar vermoeid.
 2. “Proficiat met uw 35 jaar dienst, u bent ontslagen”: Stakingsbereidheid blijft ook na vijf weken groot bij personeel Ashland
  PREMIUM
  Doel

  “Proficiat met uw 35 jaar dienst, u bent ontslagen”: Stakingsbe­reid­heid blijft ook na vijf weken groot bij personeel Ashland

  Al vijf weken lang trekt het personeel van Ashland de wacht op aan de poort van het chemiebedrijf. Aanleiding is het ontslag van 39 mensen en de verplichting voor de rest om meer te werken zonder extra loon. Een sociaal bemiddelaar moet nu de lont uit het kruitvat halen. Maar het vertrouwen is ver te zoeken. “Iemand heeft eerst een bedanking gekregen voor 35 jaar dienst en 24 uur later volgde zijn ontslagbrief.”
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"