Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Fietser botst tegen portier van vrachtwagen

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Worstelaar Harry Van Landeghem 50 jaar na deelname aan Olympische Spelen benoemd tot ereburger van Kruibeke: “Alleen jammer dat aanslag op Israëlische atleten toen alles overschaduwde”
  PREMIUM
  Kruibeke

  Worstelaar Harry Van Landeghem 50 jaar na deelname aan Olympische Spelen benoemd tot ereburger van Kruibeke: “Alleen jammer dat aanslag op Israëli­sche atleten toen alles overscha­duw­de”

  Harry Van Landeghem (73) is door de gemeenteraad benoemd tot ereburger van Kruibeke voor zijn unieke carrière als worstelaar. De titel valt niet toevallig samen met de 50ste verjaardag van de Olympische Spelen in München waar hij als worstelaar op de mat stond. “Ik ben dankbaar voor de ervaring, maar herinner me toch vooral de aanslag op de Israëlische atleten. Enkele van die jongens waren een paar jaar eerder nog hier te gast geweest.”
 1. AWV plaatst afsluiting rond snelwegparking: “Beter laat dan nooit maar vluchtelingenproblematiek is wel verdwenen”
  Kruibeke

  AWV plaatst afsluiting rond snelwegpar­king: “Beter laat dan nooit maar vluchtelin­gen­pro­ble­ma­tiek is wel verdwenen”

  Vijf jaar nadat de vraag werd gesteld, is een aannemer gestart met het plaatsen van een afsluiting rond de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke. Ook het sluipverkeer via de dienstwegen wordt een halt toegeroepen met een poort. Wim Pieteraerens, korpschef van de politiezone Kruibeke-Temse, is tevreden met de ingreep, maar geeft wel toe dat deze rijkelijk laat komt. “De vluchtelingenproblematiek is momenteel immers verdwenen.”