Links: Slachtoffer David Polfliet. Rechts: De verdachten bij hun verschijning voor de jeugdrechter in Dendermonde. Bij hun aankomst werden ze verborgen onder dekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Slachtoffer David Polfliet. Rechts: De verdachten bij hun verschijning voor de jeugdrechter in Dendermonde. Bij hun aankomst werden ze verborgen onder dekens. © Rv, PN

Familie wist dat verdachte (16) van moord op David Polfliet wilde ontsnappen: “Hij kreeg geen weekendjes vrij, dus hij zag geen andere uitweg”

Eén van de drie minderjarigen die in maart werden opgepakt voor de moord op David Polfliet (42) in een park in Beveren, is afgelopen zaterdag ontsnapt uit een gesloten jeugdinstelling in Wingene. De familie van de 16-jarige was op de hoogte van zijn vluchtplannen en probeerde hem nog op andere gedachten te brengen. Tevergeefs. "Hij was na zes maanden opsluiting de wanhoop nabij."

64 reacties

 • Dick DECOCK

  1 maand geleden
  Gestraft is gestraft, die gasten hebben nog te veel voordelen tov slachtoffers
 • Joseline Wyns

  1 maand geleden
  Een eerste overval op 15 jaar, op 16 jaar medeplichtig aan moord. Wat moet er van deze gast worden?? En na 6 maand ontsnapt uit de gesloten jeugdstelling omdat meneer al 6 maand geen weekend vrijaf kreeg?? Wel, staat er eens even bij stil, zowel jij als je familie dat David nooit geen vrijaf meer kan krijgen?? En hoe goed ben je bezig als ouders dat wanneer je van de ontsnappingsplannen weet, je niemand op de hoogte brengt?
 • Nathalie Paulus

  1 maand geleden
  Hij heeft een kans gekregen door in een minderjarige instelling te worden geplaatst. Hij is daar uit ontsnapt. Direct de cel in en berechten als volwassene. Blijkbaar heeft hij geen schuldbesef. Zijn slachtoffer zal nooit meer een weekendje uit kunnen, of iets gaan doen met vrienden en familie omdat zij hem van zijn leven hebben berooft.
 • johannes van Wetten

  1 maand geleden
  Die familieleden hadden de overheid op de hoogte moeten brengen van zijn ontsnappingsplan. En dan ook nog het feit dat alles met voorbedachte rade geplant was om die man zwaar te verwonden, wat hem uiteindelijk zijn leven heeft gekost. Deze gast is een gevaar voor de samenleving, en dan vooral gericht op bepaalde doelgroepen.
 • Sonia Vandeleene

  1 maand geleden
  Bij een verdachte van moord zou ik die niet in een instelling plaatsen maar in de gevangenis ongeacht de leeftijd. Ik geloof er echt niets van dat zijn familie hem probeerde om te praten ze zullen eerder nog die hotelkamer zelf hebben geboekt want zoontje lief is toch zo braaf.