Het historische Hof ter Walle raakte vroeger zwaar beschadigd bij herhaaldelijke pogingen tot afbraak. Rechts Johan De Vriendt van de Erfgoedgemeenschap Doel & Polder.
Volledig scherm
Het historische Hof ter Walle raakte vroeger zwaar beschadigd bij herhaaldelijke pogingen tot afbraak. Rechts Johan De Vriendt van de Erfgoedgemeenschap Doel & Polder. © Kristof Pieters

Erfgoedgemeenschap protesteert tegen restauratieplannen voor Hof ter Walle: “Dit monument verdient beter dan een opslagplaats te worden”

KieldrechtDe Erfgoedgemeenschap Doel & Polder heeft bezwaar aangetekend tegen de plannen voor de restauratie van Hof ter Walle. De vereniging dringt al jaren aan op een restauratie van de beschermde hoeve uit de achttiende eeuw, maar een herinrichting als stockageplaats doet volgens de vereniging ernstig afbreuk aan de historische waarde van de site.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.