Het Woonoverleg Ebeslaan reageert ontgoocheld op de beslissing.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Woonoverleg Ebeslaan reageert ontgoocheld op de beslissing. © Kristof Pieters

Elia krijgt vergunning voor uitbreiding hoogspanningsstation: “Maar heeft onze woningen onterecht als industriegebied beschouwd”

KalloNetbeheerder Elia heeft een omgevingsvergunning gekregen voor de uitbreiding van het hoogspanningsstation in Kallo. De bezwaren uit de aanpalende Ebeswijk werden ongegrond verklaard. Er moet enkel voorzichtig worden omgesprongen met de verhoogde PFAS-concentraties in de grond. Het buurtcomité reageert ontgoocheld en beraadt zich nog over beroep.

 1. Wijkagent Luc (62) neemt noodgedwongen afscheid na fietsongeval: “Ontvoeringen en moorden meegemaakt als rijkswachter, maar het werk als wijkagent gaf evenveel voldoening”
  PREMIUM
  Beveren

  Wijkagent Luc (62) neemt noodgedwon­gen afscheid na fietsonge­val: “Ontvoerin­gen en moorden meegemaakt als rijkswach­ter, maar het werk als wijkagent gaf evenveel voldoening”

  De politiezone Waasland-Noord heeft Luc Paelinck (62) uitgezwaaid. Hij was 17 jaar lang wijkagent in Melsele, maar had er daarvoor ook al een carrière bij de toenmalige rijkswacht opzitten. Met twee moorddossiers en de ontvoering van Anthony De Clerck en Peter De Vleeschauwer heeft hij memorabele momenten beleefd. “Maar het oplossen van een burenruzie gaf me evenveel voldoening.”
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Villa Belvedere heropent deuren na verhuis: “Volgeboekt na één mailtje naar onze klanten”
  PREMIUM
  Beveren

  Villa Belvedere heropent deuren na verhuis: “Volgeboekt na één mailtje naar onze klanten”

  Het Italiaans restaurant Villa Belvedere kan tevreden terugblikken op een succesvol openingsweekend. De zaak moest in december de deuren sluiten aan de Gentseweg, maar vond in de vroegere feestzaal Olympia een nieuw onderkomen. “Het was even wennen na 20 jaar”, geeft zaakvoerder Stefano Ruggeri (47) toe. “Maar door zelf te verbouwen, voelt het intussen reeds als thuis aan.”