Pieter, Kevin, Liese en Katrien zijn intussen al aan de slag gegaan om het magazijn nieuw leven in te blazen.
Volledig scherm
Pieter, Kevin, Liese en Katrien zijn intussen al aan de slag gegaan om het magazijn nieuw leven in te blazen. © Kristof Pieters

Eerste gebouwen vrijgegeven voor herbestemming: vrijwilligers blazen atelier De Nijs terug leven in na dertig jaar leegstand

DoelIn Doel zijn de eerste leegstaande gebouwen vrijgegeven om ze een nieuwe bestemming te geven. De primeur gaat naar het project Atelier De Nijs, genoemd naar het voormalig loodgietersmagazijn waar de vrijwilligers intussen aan de slag zijn gegaan. Ze willen er zeilboten bouwen via een sociaal tewerkstellingsproject maar gaan ook atelierruimte aanbieden aan creatieve geesten.

 1. Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”
  PREMIUM
  Zulte/Waregem

  Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”

  Op vrijdagavond 25 januari 2020 slaat het noodlot toe voor Bjarne Lippens (19) uit Zulte. Hij rijdt met zijn fiets naar een verjaardagsfeest maar wordt in de buurt van het Waregemse station aangereden door een automobilist. Bjarne valt op zijn hoofd, raakt zwaargewond en wordt in een coma gebracht die maanden zal duren. Een klein jaar na het ongeval keren we terug naar Bjarne en zijn vader Günter Lippens (47) uit Maldegem. “Hij gaat de laatste weken enorm vooruit”, zegt zijn papa. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen uit 2020 in dit dossier.
 2. Mondige burgers alarmeren sneller politie: daling aantal inbraken, meer drugsplantages ontdekt
  Waasland-Noord

  Mondige burgers alarmeren sneller politie: daling aantal inbraken, meer drugsplan­ta­ges ontdekt

  De politie van de zone Waasland-Noord kan een goed rapport tonen voor 2019. Het aantal inbraken daalde met 13 procent en dat is volgens korpschef Leo Mares deels te danken aan de vele buurtinformatienetwerken die intussen actief zijn. Dezelfde alertheid bij de burgers helpt de politie ook bij het ontdekken van cannabisplantages. Vorig jaar werden er maar liefst 21 opgerold.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer