Wim Van Gerwen van de dienst lokale economie, schepen Filip Kegels en marktleider Dries Weekers zijn tevreden met de eerste editie van de Beverse streekmarkt.
Volledig scherm
Wim Van Gerwen van de dienst lokale economie, schepen Filip Kegels en marktleider Dries Weekers zijn tevreden met de eerste editie van de Beverse streekmarkt. © Kristof Pieters

Eerste editie van Beverse streekmarkt is meteen schot in de roos

HaasdonkOp het Pastoor Verwilghenplein in Haasdonk vond zaterdag de eerste Beverse streekmarkt plaats. Veertien lokale standhouders kwamen er hun producten voorstellen en vooral laten proeven. De Beverse brouwers waren bijzonder goed vertegenwoordigd.

 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. Chris Denert (67) debuteert als auteur met manuscript dat twintig jaar lang in de schuif bleef liggen: “Ik wilde alleen de demonen uit mijn hoofd verjagen”
  Kruibeke

  Chris Denert (67) debuteert als auteur met manuscript dat twintig jaar lang in de schuif bleef liggen: “Ik wilde alleen de demonen uit mijn hoofd verjagen”

  ‘Is dat geen zonde?’ Het is niet alleen de titel van de debuutroman van Chris Denert maar het was ook een vaststelling toen ze vorig jaar het manuscript na bijna twintig jaar vanonder het stof haalde. Ze stuurde het naar een uitgeverij, die het meteen publiceerde. Op haar 67ste is ze nu begonnen aan een carrière als schrijfster en al volop bezig aan een nieuw boek.
 3. Erfgoedgemeenschap protesteert tegen restauratieplannen voor Hof ter Walle: “Dit monument verdient beter dan een opslagplaats te worden”
  Kieldrecht

  Erfgoedge­meen­schap protes­teert tegen restaura­tie­plan­nen voor Hof ter Walle: “Dit monument verdient beter dan een opslag­plaats te worden”

  De Erfgoedgemeenschap Doel & Polder heeft bezwaar aangetekend tegen de plannen voor de restauratie van Hof ter Walle. De vereniging dringt al jaren aan op een restauratie van de beschermde hoeve uit de achttiende eeuw, maar een herinrichting als stockageplaats doet volgens de vereniging ernstig afbreuk aan de historische waarde van de site.