(
Volledig scherm
( © AFP

Drugs in beslag genomen bij controle van geparkeerde auto op parking Haasdonkbaan

BeverenIn de nacht van donderdag op vrijdag merkte een politiepatrouille een geparkeerde auto op met twee inzittenden op een parking aan de Haasdonkbaan.

 1. Bouw nieuw voetbalstadion uit de startblokken, maar PFAS-vervuiling strooit roet in het eten: “Onder saneringsnorm, maar we gaan grond niet hergebruiken”
  Kieldrecht

  Bouw nieuw voetbalsta­di­on uit de startblok­ken, maar PFAS-vervuiling strooit roet in het eten: “Onder sanerings­norm, maar we gaan grond niet hergebrui­ken”

  Aan Oud Arenberg is een aannemer in opdracht van de gemeente gestart met de bouw van het nieuwe voetbalstadion voor KSK Kieldrecht. Uit analyse van de afgegraven grond blijkt dat er een beperkte PFAS-vervuiling is. Hoewel de bodemsaneringsnorm niet wordt gehaald, is wel beslist om de grond niet te hergebruiken. De vertraging voor de werken zal beperkt blijven.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.