Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Drie pv’s bij verkeerscontrole in Melsele

MelselePolitieagenten van verschillende diensten hebben vrijdag samengewerkt aan een gebiedsgebonden actie in Melsele. De actie was gericht op meer verkeersveiligheid en tegen overlast.

 1. Oud-schepen Guy Carpentier (68) overleden: “Heraanleg van N70 was zijn grootste verdienste, maar tegelijk zijn zwanenzang”
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Oud-sche­pen Guy Carpentier (68) overleden: “Heraanleg van N70 was zijn grootste verdienste, maar tegelijk zijn zwanenzang”

  De bekende drankenhandelaar en voormalig schepen Guy Carpentier is woensdag op 68-jarige leeftijd overleden. Hij sukkelde al een tijdje met de gezondheid. Zijn grootste politieke erfenis is zonder twijfel de doortrekking van tramlijn 3. Door technische problemen bij de heraanleg van de N70 kon hij dat electoraal echter niet verzilveren. Dat zette hij na een sabbatical van tien jaar wel ruimschoots recht.
 2. Jean-Marie Pfaff krijgt ereburgerschap: “Mijn hart ligt nog altijd in Beveren… en mijn museum binnenkort ook”
  PREMIUM
  Beveren

  Jean-Ma­rie Pfaff krijgt ereburger­schap: “Mijn hart ligt nog altijd in Beveren… en mijn museum binnenkort ook”

  “In Duitsland, Turkije of Mexico heeft nog nooit iemand van Beveren gehoord, maar ze weten wel wie Jean-Marie Pfaff is.” Voor burgemeester Marc Van de Vijver is er dan ook geen enkele twijfel dat de wereldkeeper de titel ‘Ereburger van Beveren’ dubbel en dik verdient. El Sympatico reageerde vrijdag zichtbaar geëmotioneerd. Hij kondigde tegelijk aan dat Beveren binnenkort zijn eigen Pfaff-museum krijgt.