Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Drankautomaat opengebroken voor geld

 1. Vlaamse Milieumaatschappij meet PFAS in lucht en stof rond 3M en Oosterweelwerken: “Bij stofpieken worden extra maatregelen genomen op de werf”
  Zwijndrecht

  Vlaamse Milieumaat­schap­pij meet PFAS in lucht en stof rond 3M en Oosterweel­wer­ken: “Bij stofpieken worden extra maatrege­len genomen op de werf”

  In een straal van drie kilometer rond het chemisch bedrijf 3M en de aangrenzende Oosterweelwerf zijn op vijf locaties toestellen geplaatst om PFAS te meten in lucht en stof. De eerste resultaten tonen alvast een hogere concentratie aan. Het is evenwel nog niet duidelijk of dit verband houdt met de Oosterweelwerken. Preventief zal men wel de stofvorming op de werf in de gaten houden. Als de actiedrempel wordt overschreden, kunnen bepaalde werken tijdelijk stilgelegd worden.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Waasland-Beveren trainer Marc Schneider gooide filosofie om in Deinze (0-0): “Team op dit moment niet klaar voor offensieve tactiek”
  Voetbal 1B

  Waas­land-Beveren trainer Marc Schneider gooide filosofie om in Deinze (0-0): “Team op dit moment niet klaar voor offensieve tactiek”

  Waasland-Beveren heeft nog eens de nul kunnen houden. In Deinze lukte dat door onverwacht defensief aan de aftrap te komen. Coach Marc Schneider is een liefhebber van aanvallend voetbal, maar merkte in de eerste zeven wedstrijden van zijn team op dat dat niet tegen elke tegenstander mogelijk is. Aanvallend zag hij weinig, maar de clean sheet werd gekoesterd.