Burgemeester Marc Van de Vijver, Dirk Van den Bosch (CEO DP World), havenschepen Annick De Ridder enJo Van Moer (CEO Van Moer Logistics) bij het lossen van de eerste container door de nieuwe automatische stapelkraan van DP World
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Marc Van de Vijver, Dirk Van den Bosch (CEO DP World), havenschepen Annick De Ridder enJo Van Moer (CEO Van Moer Logistics) bij het lossen van de eerste container door de nieuwe automatische stapelkraan van DP World © Kristof Pieters

DP World neemt nieuwe onbemande stapelkranen in gebruik: “Eén miljoen extra containers per jaar door ze hoger en dichter bij elkaar te stapelen”

DoelIn afwachting van een nieuwe containerdok in Doel gaat DP World de capaciteit van zijn bestaande terminal aan het Deurganckdok gevoelig uitbreiden. Dankzij nieuwe automatische stapelkranen kunnen containers hoger en dichter bij elkaar geplaatst worden. “Hierdoor gaan we jaarlijks één miljoen containers extra kunnen behandelen”, zegt CEO Dirk Van den Bosch.

 1. Wim De Decker maakt zich met SK Beveren op voor thuismatch die er geen is: “Zou hallucinant zijn moesten we als enige op kunstgras moeten spelen”
  voetbal challenger pro league
  1

  Wim De Decker maakt zich met SK Beveren op voor thuismatch die er geen is: “Zou halluci­nant zijn moesten we als enige op kunstgras moeten spelen”

  SK Beveren geraakte zondagavond niet verder dan een 2-2-gelijkspel op bezoek bij de U23 van Standard. De Leeuwen keken zelfs het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan en dus had coach Wim De Decker achteraf een dubbel gevoel. Nu vrijdag kan hij met z’n team het een en ander rechtzetten in de uitwedstrijd tegen de beloften van KRC Genk... op de Freethiel.
 2. Zwijndrechtbus schrapt avond- en weekendritten: “Onze doelgroep bestaat vooral uit senioren en schoolgaande jeugd”
  Zwijndrecht

  Zwijn­drecht­bus schrapt avond- en weekendrit­ten: “Onze doelgroep bestaat vooral uit senioren en schoolgaan­de jeugd”

  Vanaf woensdag 1 februari rijdt de Zwijndrechtbus, de gratis pendelbus tussen de twee deelgemeenten, volgens een nieuw uurrooster. De gemeente schrapt de avond- en weekendritten. “Het beperkt gebruik op die tijdstippen is de belangrijkste reden, maar ook de fors gestegen kostprijs speelt een rol”, zegt burgemeester André Van de Vyver (Groen).