Geert Colpaert.
Volledig scherm
Geert Colpaert. © Foto Kristof Pieters

Dorpsdichter Geert Colpaert brengt poëtische aanklacht

DOELIn ontmoetingscentrum De Doolen is gisteren de nieuwe Dorpsdichter van Doel voorgesteld.

 1. Waaslandhaven heeft coronacrisis goed doorstaan, tewerkstelling tekende zelfs nog lichte groei op
  Beveren

  Waaslandha­ven heeft coronacri­sis goed doorstaan, tewerkstel­ling tekende zelfs nog lichte groei op

  De Waaslandhaven kan na een bijzonder moeilijk coronajaar fraaie cijfers voorleggen. De tewerkstelling steeg zelfs nog lichtjes naar een nieuw record. Er zijn nu 21.031 mensen aan de slag. De wereldwijde pandemie heeft de haven dus goed doorstaan. De Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) vreest wel voor de toekomst nu er een negatief advies over de havenuitbreiding op tafel ligt bij de Raad van State.
 2. Lantis toont hoe verontreinigde PFOS-grond wordt ingekapseld: “Dit gaat minstens even lang mee als de brug die we er naast bouwen”
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Lantis toont hoe verontrei­nig­de PFOS-grond wordt ingekap­seld: “Dit gaat minstens even lang mee als de brug die we er naast bouwen”

  Lantis, de bouwheer van de Oosterweelwerken, benadrukt dat de met PFOS verontreinigde gronden de werfzone niet zullen verlaten. De meest vervuilde grond wordt bij 3M zelf gestockeerd in een zes meter hoge veiligheidsberm. Er is intussen ook al een deel verwerkt onder de nieuwe kluifrotonde. “En we gooien er heus niet zomaar een plastic zeil over”, verzekert CEO Luc Hellemans.