Het schip werd in 2000 blootgelegd bij de aanleg van het Deurganckdok in Doel. Een massa volk ging toen een kijkje nemen.
Volledig scherm
Het schip werd in 2000 blootgelegd bij de aanleg van het Deurganckdok in Doel. Een massa volk ging toen een kijkje nemen. © Kristof Pieters

Doelse kogge pas vanaf 2023 herbouwd

DOELHet middeleeuwse schip dat in 2000 tijdens graafwerken voor het Deurganckdok in Doel gevonden werd, zal heropgebouwd worden. De reconstructie zal gebeuren in een nog nieuw te bouwen museum met een prijskaartje van 12 miljoen euro. De reconstructie zal wel pas starten in 2023, omdat het hout eerst ontzout en behandeld moet worden.

  1. Jutta Van de Vyver (Asterix Avo): “Uit de leerrijke nederlaag in Charleroi gaan we positieve impulsen halen”
    Volleybal Liga A

    Jutta Van de Vyver (Asterix Avo): “Uit de leerrijke nederlaag in Charleroi gaan we positieve impulsen halen”

    “Dit is toch wel een pijnlijke nederlaag.” Zo omschreef coach Kris Vansnick het verlies van Asterix Avo in Charleroi. De ploeg was sterk gewaarschuwd, want de landskampioenen hadden het in het verleden nooit gemakkelijk in de typisch Waalse sporthal ‘Salle Ballens’. De zoektocht naar het juiste evenwicht blijft voortduren bij de Beverse ploeg. “Maar we komen eruit, we gaan dit oplossen”, klinkt het hoopvol en vastberaden.