De straten in Doel worden gekenmerkt door vernieling, graffiti, dichtgetimmerde ramen en prikkeldraad. Het geheel heeft een bevreemdende schoonheid.
Volledig scherm
PREMIUM
De straten in Doel worden gekenmerkt door vernieling, graffiti, dichtgetimmerde ramen en prikkeldraad. Het geheel heeft een bevreemdende schoonheid. © Florian Van Eenoo Photo News

Doel haalt 2020 en herademt: “Het zou gek zijn als dit een spookdorp zou blijven”

2020!? Daar durfden ze in Doel, lang geleden, amper van te dromen. Tegen vandaag zou het dorp wég zijn, ontruimd voor groteske havenplannen. Zelfs actiegroep Doel 2020 wachtte het jaartal bang af. Maar zie! Gisteren gingen wij op wandeling in een fascinerend dorp, met toekomst. "Hier ligt een enorm kapitaal aan huizen."

  1. De coronacijfers in Beveren van dinsdag 20 oktober

    De coronacij­fers in Beveren van dinsdag 20 oktober

    In Beveren zijn er op één dag 40 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 309 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beveren op 630 te liggen. Omdat Beveren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.