Na de overval werd het scoutskamp vroegtijdig afgebroken. Ouders kwamen hun kinderen oppikken.
Volledig scherm
Na de overval werd het scoutskamp vroegtijdig afgebroken. Ouders kwamen hun kinderen oppikken. © Kristof Pieters

Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapie

Steendorp/VraseneDe correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter. Beide daders krijgen bovenop hun celstraf aangepaste psychologische begeleiding.

 1. Gemeentelijk Lijnabonnement wordt pak duurder: “Maar nog altijd veel goedkoper dan normaal tarief”
  Zwijndrecht

  Gemeente­lijk Lijnabonne­ment wordt pak duurder: “Maar nog altijd veel goedkoper dan normaal tarief”

  Inwoners van Zwijndrecht betalen vanaf januari 56 euro voor een abonnement van De Lijn. Dat is nog altijd erg goedkoop maar wel 75% meer dan het vroeger tarief van 32 euro. Voor jongeren tot 25 jaar blijft het gratis. Oppositiepartij N-VA reageert kritisch. “Vele van onze inwoners worden op dit moment immers al langs alle kanten geconfronteerd met prijsstijgingen, de energieprijzen voorop”, zegt fractieleider Danny Van Hove.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Gemeente Kruibeke verbiedt alle evenementen met eten of drinken tot 10 januari: “We moeten doortastender optreden om virus tegen te houden”
  Kruibeke

  Gemeente Kruibeke verbiedt alle evenemen­ten met eten of drinken tot 10 januari: “We moeten doortasten­der optreden om virus tegen te houden”

  Het fuifverbod van provinciegouverneur Carina Van Cauter wordt in Kruibeke verlengd tot 10 januari. Ook alle andere evenementen waar eten of drinken wordt aangeboden, zijn verboden. Sportcompetities mogen nog wel doorgaan, maar zonder gebruik te maken van douches en kleedkamers. “Er zijn strengere maatregelen nodig om het virus onder controle te krijgen, maar de hogere overheid talmt om ze te nemen”, vindt burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA).
 3. Uitblinkster Nova Marring tankt vertrouwen in de CEV Cup tegen PAOK Thessaloniki: “Dit was twee sets lang het échte Asterix Avo”
  Volleybal Liga A

  Uitblink­ster Nova Marring tankt vertrouwen in de CEV Cup tegen PAOK Thessaloni­ki: “Dit was twee sets lang het échte Asterix Avo”

  Met Eline Van Elsen in de basisopstelling begon Asterix Avo aan de terugwedstrijd van de CEV Cup tegen PAOK Thessaloniki. Geen Helena Gilson wegens griep, geen Bente Deckers, toch aanwezig, wegens een lichte hersenschudding. Wel een huizenhoge strijdlust en veel morele ondersteuning voor Laura Overwater die om zeer dringende familiale redenen naar Nederland moest terugkeren.