Een simulatie vanop het Gravenplein met rechts het nieuwe gemeentehuis.
Volledig scherm
Een simulatie vanop het Gravenplein met rechts het nieuwe gemeentehuis. © B-architecten

CORES bouwt 145 flats op Gravenplein: “Energiezuinig wonen met uitzicht op collectieve binnentuin”

BeverenProjectontwikkelaar CORES hoopt nog dit jaar een spade in de grond te steken voor de bouw van 145 appartementen op het Gravenplein. De plannen werden donderdag voorgesteld. Blikvanger wordt een collectieve binnentuin maar er gaat ook veel aandacht naar duurzaamheid. “Hoewel het hier om een triple A-locatie gaat in het centrum mikken we zeker niet alleen op het luxesegment”, benadrukt COO Sophie Deprez. Flats zullen er al zijn vanaf 200.000 euro.

  1. Crowdfunding voor Merel (7) die blind werd na bestraling van hersentumor: “Gelukkig heeft ze haar kleine broertje nog kunnen zien”
    Beveren

    Crowdfun­ding voor Merel (7) die blind werd na bestraling van hersentu­mor: “Gelukkig heeft ze haar kleine broertje nog kunnen zien”

    Al vier jaar lang strijdt de kleine Merel Brys uit Beveren tegen een hersentumor. Alsof dit nog niet erg genoeg is, gaat het meisje sinds kort ook blind door het leven. Als gevolg van de bestralingen zijn haar oogzenuwen onherstelbaar beschadigd geraakt. Vrienden en familie zijn nu met een crowdfunding gestart om het gezin te steunen bij de aankoop van de broodnodige hulpmiddelen.