Op de grens tussen Melsele en Zwijndrecht staan reeds slimme camera's op de Krijgsbaan. Vanaf volgend jaar zullen die gegevens ook door politiezone WaNo geraadpleegd kunnen worden.
Volledig scherm
Op de grens tussen Melsele en Zwijndrecht staan reeds slimme camera's op de Krijgsbaan. Vanaf volgend jaar zullen die gegevens ook door politiezone WaNo geraadpleegd kunnen worden. © Foto Kristof Pieters

"Camerabeelden steeds belangrijker voor politiewerk"

BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS/STEKENEDe politiezone WaNo gaat een studie laten uitvoeren voor de installatie van een netwerk van slimme camera's in de drie aangesloten gemeenten. De camera's zijn niet enkel gericht op criminaliteit maar moeten ook bruikbaar zijn voor trajectcontrole of de bestrijding van sluipverkeer. Jaarlijks worden in een honderdtal dossiers camerabeelden gebruikt om een zaak opgelost te krijgen.

 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Gianni loopt negen halve marathons voor het goede doel: “Een extra motivatie om niet op te geven”
  Kruibeke

  Gianni loopt negen halve marathons voor het goede doel: “Een extra motivatie om niet op te geven”

  Omwille van de coronamaatregelen zal de tweede editie van de Marathon van Kruibeke er enigszins anders uitzien. De organisatie pakt uit met een Free Edition die iedereen op eigen houtje kan lopen. Om de drukte te spreiden, duurt het evenement negen dagen. Dat inspireerde Gianni Camilleri om negen keer de loopschoenen aan te trekken voor het goede doel, goed voor 189 kilometer.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch