Op de grens tussen Melsele en Zwijndrecht staan reeds slimme camera's op de Krijgsbaan. Vanaf volgend jaar zullen die gegevens ook door politiezone WaNo geraadpleegd kunnen worden.
Volledig scherm
Op de grens tussen Melsele en Zwijndrecht staan reeds slimme camera's op de Krijgsbaan. Vanaf volgend jaar zullen die gegevens ook door politiezone WaNo geraadpleegd kunnen worden. © Foto Kristof Pieters

"Camerabeelden steeds belangrijker voor politiewerk"

BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS/STEKENEDe politiezone WaNo gaat een studie laten uitvoeren voor de installatie van een netwerk van slimme camera's in de drie aangesloten gemeenten. De camera's zijn niet enkel gericht op criminaliteit maar moeten ook bruikbaar zijn voor trajectcontrole of de bestrijding van sluipverkeer. Jaarlijks worden in een honderdtal dossiers camerabeelden gebruikt om een zaak opgelost te krijgen.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre