Wesley en zijn moeder Sonja baten het café samen uit.
Volledig scherm
Wesley en zijn moeder Sonja baten het café samen uit. © Kristof Pieters

Café ’t Gaverland opent deuren naast bekend bedevaartsoord: “Hier geen mirakels maar wel vijftig verschillende bieren op de kaart”

Wie op bedevaart trekt naar Gaverland, kan in de schaduw van de kapel voortaan opnieuw op krachten komen bij een stevige pint. Wesley Van Wolvelaer (27) zet met café ’t Gaverland een eeuwenoude traditie verder. Ogenschijnlijk lijkt het alsof de tijd er is blijven stilstaan. “Dan is onze missie geslaagd, want we hebben wel degelijk het hele pand volledig verbouwd”, lacht Wesley. “Het was net de bedoeling om de sfeer van een bruine kroeg te creëren.”

 1. De coronacijfers in Beveren van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Beveren van dinsdag 20 oktober

  In Beveren zijn er op één dag 40 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 309 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Beveren op 630 te liggen. Omdat Beveren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Nora en Karim openen deuren van ‘Broodjesbar Bazel’: “Zo’n stormloop hadden we niet verwacht”
  Bazel

  Nora en Karim openen deuren van ‘Broodjes­bar Bazel’: “Zo’n stormloop hadden we niet verwacht”

  Het was met een bang hart dat Nora (28) en Karim (32) de deuren openden van de ‘Broodjesbar Bazel’: binnenkort wordt dit ook een ontbijt- en lunchbar, maar voorlopig kan je er alleen genieten van lekkere takeaway. De nieuwe zaak blijkt wel meteen een schot in de roos. “Er was duidelijk nood”, lacht het koppel. “De leerlingen van het Sint-Jorisinstituut hadden de weg erg snel gevonden.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery