Buurvrouwen Nancy, Manuella en Tatyjana startten een crowdfunding, om de mama van Dean te helpen haar zoontje een mooie begrafenis te geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurvrouwen Nancy, Manuella en Tatyjana startten een crowdfunding, om de mama van Dean te helpen haar zoontje een mooie begrafenis te geven. © PN/RV

Buren van Dean zamelen geld in om vermoorde kleuter mooie uitvaart te geven: “Dan moet zijn mama dáár tenminste niet meer van wakker liggen”

Het begon met een rondgang in de straat, voor een bloemenkrans van de buren. En het groeide uit tot een crowdfunding waarvan de teller vrijdag al op bijna 15.000 euro stond. In Verrebroek, het dorp van Dean Verberckmoes, is de solidariteit groot. De buren willen zijn mama helpen om de kleuter een mooie uitvaart te geven. “Ik dacht: ‘Wat heeft zijn moeder nu aan een bloemeke, als ze niet eens de begrafenis kan betalen?’”

  1. RECONSTRUCTIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblokken in zee
    PREMIUM

    RECONSTRUC­TIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblok­ken in zee

    Op het moment dat de mama van Dean Verberckmoes zondag de politie inschakelde omdat haar zoontje was gekidnapt, was de kleuter van 4 al dood. Dave De Kock dumpte het lichaam van de jongen een dag eerder op het eiland Neeltje Jans. Speurders doen nu een oproep naar camerabeelden van de route die De Kock de uren daarvoor aflegde in Nederland, in de hoop dat Dean daarop te zien is. Want niémand lijkt Dean nog levend te hebben gezien in Nederland, wat de denkpiste dat de jongen al in België om het leven is gebracht, steeds aannemelijker maakt.