Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Bromfietsster gewond bij aanrijding op Haasdonkbaan

BeverenOp het kruispunt van de Haasdonkbaan met de Bosbeek in Beveren is maandagavond een auto gebotst met een bromfietsster.

 1. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 2. Recyclagepark heropent na verbouwingswerken de deuren: “Geen hinder meer voor buurt door alles honderd meter op te schuiven”
  PREMIUM

  Recyclage­park heropent na verbou­wings­wer­ken de deuren: “Geen hinder meer voor buurt door alles honderd meter op te schuiven”

  De afvalintercommunale Ibogem heeft het vernieuwde recyclagepark van Rupelmonde heropend. Sinds 2015 waren er klachten van de buurt omdat het deel voor de gratis afvalfracties vlak achter hun tuinen lag. “We hebben nu alles ruim honderd meter opgeschoven. Door te werken op afspraak is ook het probleem van aanschuivende auto’s van de baan.”
  Rupelmonde