Naast de huidige Blikken komt een nieuwe tweevaksbaan voor de ontsluiting van de haven.
Volledig scherm
Naast de huidige Blikken komt een nieuwe tweevaksbaan voor de ontsluiting van de haven. © Kristof Pieters


Gemeente verdedigt nieuwe ontsluitingsweg voor Waaslandhaven, actiegroep vreest voor leefbaarheid polderdorpen

Verrebroek/KieldrechtEr komt een nieuwe westelijke ontsluiting van de Waaslandhaven. Deze week liep het openbaar onderzoek af voor de eerste fase. Naast de Blikken komt een nieuwe tweevaksbaan voor doorgaand havenverkeer. Ook de spoorbundel breidt uit. De actiegroep Polderdorpen Leefbaar vreest dat de lawaaihinder zal toenemen. Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Boudewijn Vlegels (N-VA) wordt dit echter gecompenseerd door het verhogen van de buffer.

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar