Paul De Belie, voor zijn oude woning aan de Vissersstraat 1 in Doel.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul De Belie, voor zijn oude woning aan de Vissersstraat 1 in Doel. © Joel Hoylaerts / Photonews


24 jaar na doodvonnis krijgt spookdorp toekomstperspectief: “Waar is die onteigening eigenlijk goed voor geweest?”

DOEL24 jaar nadat de toenmalige Vlaamse regering besliste dat polderdorp Doel moest verdwijnen voor de uitbreiding van de Antwerpse haven, werd gisteren bekend dat nieuwe inwoners daar weer welkom zijn. Vraag is of de vroegere dorpelingen dat zien zitten. Paul De Belie (74) keert met ons alvast eens terug naar zijn oude woning en haalt herinneringen op. “Bij mijn vrouw springen de tranen nog in de ogen als ze aan onze tijd hier terugdenkt.”

60 reacties

 • Franc saas

  12 maanden geleden
  Ik ben afkomstig van Beveren Ws en woonde er 40 jaar , nooit begrepen waarom Doel weg moest , het scheelde heel weinig of ik had er ook gewoond !! voor mij is en was het een vuil Politiek spel , veel geld en steekpenningen ...dat kan toch niet anders en onze Politici schamen zich niet , dat kan ook niet ,want ze kennen geen schaamte.
 • Willy van craen

  12 maanden geleden
  Heb nooit begrepen waarom Doel weg moest maar de Antwerpse top politici Van Peel wilde dit toch. Misschien een dok met zijn naam erop ? Ik hoop dat enkel gewone burgers linkerhoever of ex bewoners zich daar mogen vestigen. Terug een buurtwinkel open, hotel en andere kleine zelfstandigen.
 • Ludo Wouters

  12 maanden geleden
  Met de EPC waarde in het achterhoofd, al deze huizen zullen moeten worden afgebroken. Heel dat dorp zal vanaf nul moeten worden opgebouwd en wie wil er nu wonen tussen al die containers en het lawaai dat ze dag en nacht veroorzaken. Veel kosten op een sterfhuis of zeg maar sterfdorp. Nostalgie is mooi, maar de realiteit is veel minder mooi.
 • gunter franquet

  12 maanden geleden
  25 jaar geleden beslist . had meteen moeten uitgevoerd worden , maar in dit land kan men van procederen een hobby of beroep maken
 • van den eeden maria

  12 maanden geleden
  De project ontwikkelaars wrijven zich in de handen. De appartementen zullen als paddenstoelen uit de grond verrijzen. En dicht tegen de dokken of niet de prijzen zullen evenzeer hoog zijn.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.