Luc Van Puymbroeck bij één van de resterende bunkers op zijn erf
Volledig scherm
Luc Van Puymbroeck bij één van de resterende bunkers op zijn erf © Kristof Pieters

Boer is alles kwijt door vernielde bunkers: 250 euro dwangsom per dag dat bunkers niet hersteld zijn

Landbouwer Luc Van Puymbroeck zit volledig aan de grond. Zijn boerderij is onder curatele geplaatst en zijn tractoren zijn al in beslag genomen. De reden: twaalf Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog die hij in 2009 stilletjes liet verdwijnen onder de grond. Volgens Luc had hij hiervoor mondelinge toestemming van de burgemeester maar die laatste ontkent dat met klem. Na een veroordeling moet de boer 250 euro dwangsom per dag betalen. De teller staat al op 410.000 euro. De bunkers herstellen is voor de man ook geen optie: de goedkoopste offerte daarvoor bedraagt 3,75 miljoen euro.

360 reacties

 • Fred Debroek

  3 jaar geleden
  Wat is ooit beschreven over de bunkers in de notariële akte?
 • Sam Meersman

  3 jaar geleden
  Sorry maar het gerecht heeft gelijk. Welke simpele ziel denkt er aan om oude bunkers even te begraven zonder papieren? Zelfs kinderen zijn zo stom nog niet...
 • Marc Hayen

  3 jaar geleden
  Hoeveel bouwovertredingen werden begaan na mondelinge toestemming? Een massa, betrokken politiekers weten achteraf van niets en men zit met de brokken. Enkel wat op papier staat is rechtsgeldig, je mag zelf je schouw kuisen maar bij brand heb je vaak geen poot om op te staan.
 • Kris Kras

  3 jaar geleden
  Die bunkers zijn niet afgebroken, alleen maar weggezakt ... Sinds wanneer is dat een bouwovertreding? En wat zou stedebouw met de bunkers doen? Niets... gewoon laten verkommeren zoals zoveel andere geklasseerde gebouwen dat zelfde lot beschoren zijn
 • Leo Vergauwen

  3 jaar geleden
  Die bunkers zijn niet weg, ze liggen alleen 2 meter onder de aarde, door de klimaatopwarming.
 1. Lange wachtrijen aan ingang van vaccinatie- en testcentrum: “Verwarmde tent plaatsen en zoektocht naar nieuwe locatie om tests af te nemen”
  Beveren

  Lange wachtrijen aan ingang van vaccinatie en testcen­trum: “Verwarmde tent plaatsen en zoektocht naar nieuwe locatie om tests af te nemen”

  Het vaccinatiecentrum, dat eerder verhuisde van de sporthal naar het oud gemeentehuis, krijgt af rekenen met vervelende wachtrijen. De gemeente heeft daarom beslist om een verwarmde tent te plaatsen aan de ingang. Er wordt ook gezocht naar een nieuwe locatie voor het testcentrum bij Clinicare. Daar zit men intussen al aan zo’n 800 tot 1.000 testen per dag.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.