De uitbreiding komt op de parking rechts van de huidige foyer
Volledig scherm
De uitbreiding komt op de parking rechts van de huidige foyer © Kristof Pieters

Bib Kieldrecht sluit deuren tijdens verbouwingswerken in OC Ermenrike

KieldrechtEen aannemer start op 9 augustus met de uitbreiding en verbouwing van het ontmoetingscentrum. Omwille van de werken zal de bibliotheek van Kieldrecht gesloten zijn van zondag 8 augustus tot november 2021. De openingsuren van de bibliotheek in Verrebroek worden, als extra lenersservice, tijdelijk uitgebreid.

 1. Verdachte van spraakmakende moord op homoseksuele David (42) weggelopen uit instelling in Wingene
  Play
  Wingene/Beveren

  Verdachte van spraakma­ken­de moord op homoseksue­le David (42) weggelopen uit instelling in Wingene

  Eén van de drie minderjarigen die in maart werden opgepakt nadat ze in een park in Beveren de 42-jarige David Polfliet uit Sint-Niklaas in de val lokten en vermoordden, is spoorloos. Hij liep weg uit de instelling in Wingene waar hij door de jeugdrechter was geplaatst. Ook een tweede jongere, die er verblijft in het kader van een ander dossier, nam de vlucht.
 2. Buurt Ebeslaan verzet zich tegen zwaardere hoogspanningskabels: “Als ik mijn dakgoot uitkuis, voel ik de handen tintelen”
  Kallo

  Buurt Ebeslaan verzet zich tegen zwaardere hoogspan­nings­ka­bels: “Als ik mijn dakgoot uitkuis, voel ik de handen tintelen”

  De bewoners van de Ebeslaan in Kallo hebben massaal bezwaar aangetekend tegen de geplande verzwaring van één van de drie hoogspanningslijnen boven de wijk. Hiervoor moet zo’n 5.800 m2 aan natuurgebied gekapt worden in De Lisdodde. De bewoners maken zich echter ook zorgen over de gezondheidsrisico’s. Ze vragen uitbater Elia om een alternatief te onderzoeken en de hoogspanningslijn ondergronds te brengen.