De grenspaal staat op de site van de vroegere elektriciteitscentrale van EBES die intussen gesloopt is.
Volledig scherm
De grenspaal staat op de site van de vroegere elektriciteitscentrale van EBES die intussen gesloopt is. © rv

Beveren 2020 wil historisch grenspaal vanonder het zand halen

KalloOppositiepartij Beveren 2020 heeft op de gemeenteraad gevraagd om een historische grenspaal vanonder het zand te halen op de terreinen van de voormalige elektriciteitscentrale van EBES in Kallo.

 1. Resultaat coronatest komt te laat: verpleegster Anne moet noodzakelijke operatie alweer uitstellen
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Resultaat coronatest komt te laat: verpleeg­ster Anne moet noodzake­lij­ke operatie alweer uitstellen

  Verpleegster Anne Van den Broeck (55) uit Zwijndrecht wacht al een jaar op een noodzakelijke operatie aan de schouder. Na een uitstel begin dit jaar door de coronamaatregelen werd de ingreep afgelopen vrijdag andermaal afgelast. Dit keer omdat er geen negatieve test voor COVID-19 werd voorgelegd. “Ik had de test woensdagochtend laten afnemen maar het resultaat was er pas vrijdagavond.”
 2. Linda sluit na veertig jaar de deuren van haar buurtwinkel: “Enkel forfait moeten geven toen ik mijn teen had gebroken”
  PREMIUM
  Verrebroek

  Linda sluit na veertig jaar de deuren van haar buurtwin­kel: “Enkel forfait moeten geven toen ik mijn teen had gebroken”

  Verrebroek moet eind deze maand afscheid nemen van een ‘monument’ want de buurtwinkel Lardenoit sluit definitief de deuren. Uitbaatster Linda (64) stond maar liefst veertig jaar achter de toonbank. “Ik ga het contact met de klanten missen. Kinderen die hier destijds snoep kwamen kopen, staan hier nu met hun eigen kroost. Dat schept een band.”