Voor de aanleg van het nieuwe fietspad moesten enkele bomen wijken maar er komen nieuwe exemplaren in de plaats.
Volledig scherm
Voor de aanleg van het nieuwe fietspad moesten enkele bomen wijken maar er komen nieuwe exemplaren in de plaats. © Kristof Pieters

Beuken en acacia’s langs de Gravendreef worden niet gerooid bij werken aan nieuw fietspad

BeverenEnkele verontruste inwoners hebben aan de gemeente gemeld dat er een aantal bomen werden gerooid tijdens de werken aan het nieuwe fietspad langs de Gravendreef. Eerder was door de gemeente gecommuniceerd dat de beukendreef bewaard zou blijven. Volgens de gemeente gaat het maar om een beperkt aantal bomen dat moest wijken.

 1. Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapie
  Steendorp/Vrasene

  Daders overval op scoutskamp veroor­deeld: moeten allebei in therapie

  De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter. Beide daders krijgen bovenop hun celstraf aangepaste psychologische begeleiding.
 2. Borden met ‘havengebied Antwerpen’ zijn reglementair: “Waaslandhaven is geen juridische structuur”
  Beveren

  Borden met ‘havenge­bied Antwerpen’ zijn reglemen­tair: “Waasland­ha­ven is geen juridische structuur”

  Rondom de Waaslandhaven zijn recent nieuwe borden geplaatst met daarop ‘havengebied Antwerpen’. Gemeenteraadslid Jan Creve (Beveren 2020) vindt dit verwarrend. “Want het suggereert dat men op het grondgebied van Antwerpen komt.” Volgens burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) zijn de borden reglementair. “Want de haven van Antwerpen is hier wegbeheerder.”
 1. Coach Kris Vansnick (Asterix Avo): “Duels met Oudegem zijn in het verleden altijd boeiend geweest. Zaterdag wordt dat opnieuw een zinderende confrontatie”
  volleybal liga A vrouwen

  Coach Kris Vansnick (Asterix Avo): “Duels met Oudegem zijn in het verleden altijd boeiend geweest. Zaterdag wordt dat opnieuw een zinderende confronta­tie”

  In de vrouwenliga staat er dit jaar elk weekend een topwedstrijd op het programma. Vooral omdat na de eerste speeldagen blijkt dat - zoals voorspeld - verschillende teams elkaar waard zijn. Wanneer de clubs uit de provincie elkaar ontmoeten, zorgt dat voor dat tikkeltje meer opwinding. Gezonde concurrentie tussen ploegen uit dezelfde streek. Zaterdag staat de eerste clash tussen Asterix Avo en VC Oudegem op het programma.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?