Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Bestuurder zonder rijbewijs betrapt bij overlastactie

Beveren/StekeneZaterdag organiseerden twee teams met politieagenten uit verschillende diensten van de zone WaNo een gebiedsgebonden actie. Het eerste politieteam hield een overlastactie in Stekene. Het tweede team controleerde op overlast in Doel, Kieldrecht en Kallo.

 1. Explosieve relatie mondt uit in messteek: Partners allebei veroordeeld voor geweld op elkaar
  PREMIUM
  Beveren

  Explosieve relatie mondt uit in messteek: Partners allebei veroor­deeld voor geweld op elkaar

  Katrien D. (41) en Bjorn B. (38), jarenlang verwikkeld in een explosieve relatie waarbij ze regelmatig elkaar gewelddadig behandelden, zijn door de Dendermondse rechtbank allebei veroordeeld. D., die op zeker ogenblik in Beveren een mes in de borst van haar toenmalige vriend plofte, kreeg vijftien maanden voorwaardelijke celstraf. B. werd veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel. “Voor hetzelfde geld hadden we hier met een assisenzaak gezeten”, klonk het tijdens het proces.
 2. Oosterweelwerken half jaar vroeger klaar dan gepland, Scheldetunnel loopt vertraging op door PFOS
  Zwijndrecht/Linkeroever

  Oosterweel­wer­ken half jaar vroeger klaar dan gepland, Scheldetun­nel loopt vertraging op door PFOS

  De Oosterweelwerken op het grondgebied van Zwijndrecht en Linkeroever zullen minstens 6 maanden sneller klaar zijn dan gepland. Dat heeft Vlaams Minister Lydia Peeters meegedeeld in de commissie Openbare Werken. Tegen de tweede helft van 2024 moet het leed geleden zijn. Dit is wel met uitzondering van de Scheldetunnel. De start van die werken heeft drie maand vertraging opgelopen door de PFOS-problematiek.