Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Bestuurder geflitst aan 127 km/u in bebouwde kom

Waasland-NoordVan 1 tot 31 juli controleerde de politie van de zone Waasland-Noord 11.800 voertuigen op hun snelheid. 912 bestuurders reden sneller dan de toegelaten snelheid.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Asbest vrijgekomen bij bouwwerken op school GTI: “Leerlingen blootgesteld maar gezondheidsrisico minimaal”
  Beveren

  Asbest vrijgeko­men bij bouwwerken op school GTI: “Leerlingen blootge­steld maar gezond­heids­ri­si­co minimaal”

  Bij bouwwerken aan het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) in Beveren is asbest vrijgekomen. Dat heeft het gemeentebestuur bekendgemaakt. De aannemer heeft niet altijd volgens het boekje gewerkt waardoor er asbestvezels verspreid zijn geraakt. Een aantal leerlingen en leerkrachten werd blootgesteld, maar volgens burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) is de kans op gezondheidsproblemen minimaal.
 2. Striptekenaar Sylvain Polfliet brengt met hulp van fan stripheld Brian Howell weer tot leven: “Kriebelt nu ook weer om nieuw werk uit te brengen”
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Stripteke­naar Sylvain Polfliet brengt met hulp van fan stripheld Brian Howell weer tot leven: “Kriebelt nu ook weer om nieuw werk uit te brengen”

  Stripheld Brian Howell, meer dan veertig jaar geleden gecreëerd door tekenaar Sylvain Polfliet (74) uit Sint-Gillis-Dendermonde, maakt een comeback. Met de steun van fan en stripverzamelaar Sascha Van Laeken (51) komen de albums opnieuw uit. In luxeversie én met gepersonaliseerde covers getekend door Polfliet. “Ik pik de draad met plezier weer op”, zegt die.
 3. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.