Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Auto over de kop gegaan na aanrijding op viaduct over E34

MelseleOp de verkeerswisselaar van de E34 in Melsele is woensdagavond een auto over de kop gegaan na een aanrijding. De chauffeur raakte hierbij zwaargewond.

 1. Bouw nieuw voetbalstadion uit de startblokken, maar PFAS-vervuiling strooit roet in het eten: “Onder saneringsnorm, maar we gaan grond niet hergebruiken”
  Kieldrecht

  Bouw nieuw voetbalsta­di­on uit de startblok­ken, maar PFAS-vervuiling strooit roet in het eten: “Onder sanerings­norm, maar we gaan grond niet hergebrui­ken”

  Aan Oud Arenberg is een aannemer in opdracht van de gemeente gestart met de bouw van het nieuwe voetbalstadion voor KSK Kieldrecht. Uit analyse van de afgegraven grond blijkt dat er een beperkte PFAS-vervuiling is. Hoewel de bodemsaneringsnorm niet wordt gehaald, is wel beslist om de grond niet te hergebruiken. De vertraging voor de werken zal beperkt blijven.
 2. Politie leert kinderen tussen 8 en 12 jaar al gamend veilig omgaan met internet: “Beter jong geleerd om cybercriminelen te stoppen”
  Zwijndrecht

  Politie leert kinderen tussen 8 en 12 jaar al gamend veilig omgaan met internet: “Beter jong geleerd om cybercrimi­ne­len te stoppen”

  De politie van Zwijndrecht heeft als eerste zone in het land een preventieproject uitgerold om kinderen in het basisonderwijs beter te wapenen tegen cybercriminelen. Met het project Hackshield worden kinderen tussen 8 en 12 jaar spelenderwijs via een game opgeleid tot heuse ‘cyberagenten’. “De kennis die ze opdoen, kunnen ze doorgeven aan hun ouders en grootouders”, zegt coördinator Tom Marcelo.