rv
Volledig scherm
© rv

AET gaat meetstations plaatsen om lawaaihinder te traceren

Kieldrecht/VerrebroekHet havenbedrijf AET is bereid om geluidsmeters te plaatsen om de bron van lawaaihinder exact te kunnen bepalen. Dat is beslist na een overleg met Pascal Trouvé. De Kieldrechtenaar had een online petitie opgestart die in drie dagen tijd 250 handtekeningen inzamelde.

 1. Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsroutes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Pomp de banden al maar op voor één van deze zes fietsrou­tes door het mooie landschap in het Waasland en Dendermon­de

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer vlinders, ijsvogels, het Ros Beiaard en zelfs Urbanus staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in het Waasland en Dendermonde. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 1. Wie in zone van 3 kilometer woont rond site 3M kan zich vanaf midden juli vrijwillig aanmelden voor bloedafname
  Zwijndrecht

  Wie in zone van 3 kilometer woont rond site 3M kan zich vanaf midden juli vrijwillig aanmelden voor bloedafna­me

  Inwoners die verontrust zijn door de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, kunnen zich binnenkort vrijwilliger opgeven voor een bloedstaalname. Om alles op een gecontroleerde manier te laten verlopen zal dit gebeuren op een centrale locatie, dus niet bij de huisarts. Uit een analyse van de kankergevallen van de voorbije 15 jaar blijken die in Zwijndrecht alvast niet vaker voor te komen dan elders in Vlaanderen.